Sık Sorulan Sorular

İlköğretimde sınıf tekrarı/sınıfta kalmak var mıdır?

Her şeye rağmen öğrenci başarılı olamıyorsa kalır.

Çocuğumun durumunu her gün takip edebilir miyim?

e-okul sisteminden çocuğunuzun okul numarası ve T.C.Kimlik numarası ile istediğiniz zaman çocuğunuzun notlarına, devam devamsızlık durumuna vs. bakabilirsiniz.

Veli toplantıları ne zaman yapılmaktadır?

Veli toplantıları 1.dönem bir ve 2.dönem bir olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır. İlköğretimde sınıf öğretmenleri ve gerekli gördüklerinde diğer öğretmenlerimiz sınıf velilerini çağırarak özel toplantılar yapmaktadırlar.

Okul müdür yardımcısı ve okul müdürü ödeme yapmadan aidat konusunda beni idare edebilir mi?

Öğrenci sayıları ve bütün kayıtlar Büyükelçiliğe bildirilmektedir. Okul idaresinin aidat konusunda veliyi idare etme yetkisi yoktur. Talimatları uygulamaktadır.

Okul aidatını yatırınca dekontu veya makbuzumu korumak zorunda mıyım?

Kesinlikle korumak zorundasınız. Pek çok önemli evrakta olduğu gibi çocuklarınıza ait dekont ve makbuzları bir dosyada korumak zorundasınız. İstenildiğinde veli bu belgeleri göstermek zorundadır.

Aidatı bankaya götürüp yatırmak için zamanım yok. Okula yatırabilir miyim?

Okuldaki müdür yardımcısına başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak dekontunuzu mutlaka almalısınız.

Bankaya okul aidatını yatırınca okul kendisi görüp işleyemez mi?

Hesap Büyükelçilik hesabı olduğu için okul banka hesaplarını göremez, inceleyemez, çıktı alamaz.

Okul aidatını bankaya yatırabilir miyim?

Zaten esas olan aidatın, Büyükelçilik tarafından açılmış olan Medine Uluslararası Türk Okulu’nun banka hesabına yatırılmasıdır. Ancak bankaya yatırdıktan sonra mutlaka banka dekontu okula getirilip müdür yardımcısına işletilmelidir.

Kayıtlar ne zaman yapılmaktadır?

Anasınıfları kayıtları ve ilkokul 1.sınıf kayıtları 01 Haziran tarihinde başlamaktadır.

Çocuğumu Medine Uluslararası Türk Okulu’na kaydettireceğim. Yapmam gereken işlemler nelerdir?

Medine Uluslararası Türk Okulu’nda; Anasınıfı, 1.sınıfa veya ara sınıflara naklen kayıt yaptırabilmek için;

1.       a)     Nüfus Cüzdanı Aslı ve Fotokopisi.

2.       b)    Veli ve Öğrenciye ait Fotoğraf  (2’şer adet.)

3.       c)     Veli ve Öğrenciye ait İkamenin Aslı ve Fotokopisi.

4.       d)    “SAUDI HOLLANDI BANK, TURKISH EMBASSY MADINAH SCHOOL” Hesabı, 0370-800-91-001 No’lu Hesap Numarasına yatırılacak Katkı Payı Dekontu.

5.       e)     Veli – Öğrenci Bilgi Formu (İdareden temin edilebilir).

Açıköğretimle ilgili bilgileri nereden alabilirim?

Açıköğretimle ilgili bütün bilgileri şifrenizle girerek Açıköğretimin web sayfasından alabilirsiniz. Bunlar için Medine Uluslararsı Türk Okulu’a (MUTO’ya) gitmeniz gerekmez.

Açık öğretim okulları kayıt yenileme için hangi belgeler gereklidir?

Açık öğretim okulları kayıt yenileme yaptırmak isteyenin mutlaka kendisi veya 1. Dereceden yakını okula gelmek zorundadır.

Kayıt yenileme için:

*nüfus cüzdanı fotokobisi

*ikame fotokobisi

*kayıt yenileme ücreti ödemek zorundadır.

Açıköğretim okulları kayıt ve kayıt yenileme işlemlerimi nerede yaptırabilirim?

Medine Uluslararsı Türk Okulu’da (MUTO) Lise Müdür Yardımcısına okulun açık olduğu günler yaptırabilirsiniz

Açıköğretim öğrenci belgesi verilmektedir midir?

Açıköğretim öğrenci belgesi Medine Uluslararası Türk Okulu tarafından verilmektedir.

2.Medine Uluslararası Türk Okulu’nda hangi eğitim öğretim hizmetleri verilmektedir?

2. Okul Öncesi ve İlkokul, Ortaokul, İmam-Hatip Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi, Anadolu Lisesi ayrıca Özel Eğitim sınıflarımızda  hizmet vermektedir.

1. Medine Uluslararası Türk Okulu bir devlet okulu mudur, bir özel okul mudur?

Medine Uluslararası Türk Okulu’nda, MEB Talim Terbiye Kurulu’nun müfredatını uygulayan, diğer yabancı okullar gibi Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığı’nın denetimi ve kurallarına bağlı, Medine’de faaliyet gösteren “Özel Marife Okullları”nı Türkiye Şubesi olarak eğitim-öğretim yapılmaktadır.

Medine Uluslararası Türk Okulları Nelerdir?

MUTO İlkokul, MUTO Ortaokul, MUTO İmam Hatip Orta Okul, MUTO İmam Hatip Lisesi ve MUTO Anadolu Lisesinden oluşmaktadır.

Medine Uluslararası Türk Okulu Nerede?

Okulumuz; Al Dowakhlah Dist. Airport Road 2257 P.O Box2651 AlMadinah Al Munawwerah

Medine Suudi Arabistan