18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE ŞEHİTLER ANISINA ANLAMLI PROGRAM

Medine Uluslar arası Türk Okulu öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve 18 Mart Şehitler Haftası ile Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü sebebiyle anlamlı bir program düzenlendi.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı daha sonra “Çanakkale Türküsü” seslendirildi. Ardından günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yapıldı. Daha sonra programda çeşitli şiir ve ezgilerin yer aldığı bölümler yer aldı. Çanakkale’den kıssaların anlatıldığı kısa bir seslendirme yer aldı. “Mehmet Toprak oldu” şiiri de yine seslendirilen şiirler arasındaydı. Türkiye Yıkılmaz şiiri ve 15 Temmuz kahramanı Ömer Halis Demir için kaleme alınan 30 Kuş Şiiri de yine seslendirilen şiirler arasındaydı. Yine öğrenciler tarafından seslendirilen Çanakkale ile ilgili şiirler programda yer aldı. Programın ara bölümlerinde, Türkçe Öğretmeni Mustafa Asarkaya’nın Mehmet Akif’in hayatından anekdotları öğrenciler ve misafirler tarafından ilgiyle takip edildi. Daha sonra programda Medine Uluslar arası Türk Okulu öğretmen ve öğrencileri tarafından 18 Mart Şehitler Haftası münasebetiyle okunan 5 hatim için dua yapıldı.

Programın diğer bölümlerinde de yine öğrencilerin seslendirdiği ezgiler ve mehter marşları da ilgiyle takip edildi. 12. Sınıf öğrencilerinin seslendirdiği “Şehit Tahtında Rabbe Gülümser” parçası ilgiyle dinlendi. Daha sonra “Fetih Marşı” isimli mehter marşı da öğrenciler tarafından izleyicilerle birlikte seslendirildi. Programın son bölümünde öğretmenlerimizden Bilal Güruf hocanın ve Erol Yiğit hocanın seslendirdiği “Her şey vatan için” isimli şehitlerin mektuplarının seslendirildiği bölümde ilgiyle takip edildi. Programın son bölümünde İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasında derece alan öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program sona erdi.