OKULUMUZDAN YETİM PROJESİNE DESTEK

Medine Uluslar arası Türk Okulu, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ortaklaşa yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun” projesine destek sağladı. Projeye destek amacıyla toplanan bağışlar sayesinde dünyanın çeşitli bölgelerinden 6 yetim çocuğun bir yıllık masrafları öğrenciler ve öğretmenler tarafından toplanan bağışlarla karşılandı. Türkiye, Suriye, Filistin, Moritanya, Somali. Bosna Hersekten yetim çocukların bir yıllık ihtiyaçları bu şekilde toplanan bağışlarla karşılanmış oldu.
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından yürütülen proje kapsamında amaç her sınıfın bir yetimin sorumluluğunu alarak ihtiyaçlarını karşılaması. Bu kapsamda Medine Uluslar arası Türk Okulu’da bu proje kapsamında 6 yetimin bir yıllık ihtiyaçlarını karşılamış oldu. Yetimlere gerekli yardımların ulaştırıldığı ile ilgili bilgiler okulumuza ulaştı. Bu bilgiler ve görsellerden oluşan bir pano hazırlanarak öğrencilerin dünyanın hangi ülkesinden hangi yetim kardeşlerine yardım ulaştırdıklarını görmeleri ve bu sayede yeni çalışmalar için önemli bir teşvik elde edilmiş oldu. Ayrıca hazırlanan pano da İHH İnsani Yardım Vakfı’nın dünyanın çeşitli bölgelerinde yürüttüğü çalışmalarla ilgili de görseller yer aldı.